Lige som jeg kom hjem - startede det med at regne - og det har det så gjort hele dagen - uden ophold.
Så det var helt perfekt med den varme Gløgg og æbleskiverne. Det var helt hyggeligt, at gå og forberede gløggen, eller rødvins-punch, som det egentlig hedder - det som jeg laver - uhm, det smager bare godt.
Man koger en lage af:
250 g sukker
2½ dl. vand.
1 stk. hel kanel
6 hele nelliker
Skallen af 1 appelsin
Skallen af 1 citron
Derefter tilsætter man:
2 fl. rødvin, tør.
siet saft af 1-2 appelsiner
siet saft af 1 citron
samt rom efter smag.
Denne portion er nok til 6-8 personer.
Egentlig koger man lagen, dagen i forvejen, og lader den stå og trække - men det nåede jeg ikke i går - den blev nu rigtig god alligevel.
Så serverer jeg rosiner og smuttede mandler ved siden af - så kan man selv komme dem i punchen - jeg synes nemlig den smager bedre uden.
Lagen til rødvins-punchen |
Julevinen blev også lavet i dag |
Man kan få meget tid til at gå med sådan en kasse |
Man kan også stå på hovedet i den |
Det er lidt hyggeligt med farmors nisser - selv om det måske er lidt tidligt. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar