lørdag den 12. november 2011

3. real a - Ørnevejens Skole 1967.


Så kom der igen en mail om at det snart er 5 år siden vi sidst mødtes - alle os fra 3. real - i 2012 er det 45 år siden vi forlod Ørnevejens Skole.

Det er så hyggeligt at mødes - det var nu en god klasse. Desværre er der nu 3 som mangler - Henning, Kurt og siden sidste møde har vi mistet Peter. Det er bare ikke til at forså.

Jeg vil glæde mig til igen at mødes og grine og opfriske gamle minder.

Det er virkelig dejligt at der stadig er nogle ildsjæle som tar' sig at arrangementet.

Margrethe, Jeanette, Mogens og Flemming.

Vi ses!!!!

1 kommentar:

  1. Til:
    Forældre, søskende, bedsteforældre, tanter, onkler, naboer, gamle klassekammerater:
    Farvel til Ørnevejens Skole – efter 97 år som folkeskole.


    Det er selvfølgelig med et vist vemod, men også med respekt for skolens lange historie, at skolebestyrelsen for Ørnevejens skole arrangerer:
    Det Sidste Åbent Hus – søndag d. 24. juni fra kl. 13.30 – 16.30

    Det er sidste chance for at møde Ørnevejens Skole, som en selvstændig skole. Den 1. august lukkes og slukkes der. Bygningerne vil derefter blive brugt af Nordstjerneskolen indtil den 31. december, hvorefter de ombygges til ? . Ja, det gives der faktisk svar på den 24/6!
    Dagen vil byde på tre foredrag, rundvisninger, ”Memory Lane” , opdatering af klasselister og mulighed for at få taget et nyt foto af den gamle klasse! :

    Foredrag:

    Arkivar Erik Christensen vil fortælle om den udvikling af Frederikshavn, som medførte behovet for at bygge Ørnevejens Skole. Han vil også komme ind på polemikken, inden byggeriet blev besluttet.




    Arkitekt Kjeld Høgh vil fortælle om bygningens arkitektur og det kvarter den ligger i.



    Afdelingsleder Peter Munk – Frederikshavn Kommune – vil løfte sløret for hvordan bygningerne skal bruges – og ombygges efter den 1/1 2013.

    Rundvisninger:
    Pensionerede – og nuværende - lærere vil lave rundvisninger med forskellige temaer – og røverhistorier – hvor man kommer rundt i hele bygningen – også de fjerneste kroge…



    Klassebilleder:



    På skolens gange hænger der billeder af afgangsklasserne siden 1948. Mange besøgende går en tur, og kigger på disse, for at finde billedet af sig selv, forældre, bedsteforældre, børn, venner etc.
    Billederne vil efter skoledriftens ophør, blive overdraget til Bangsbomuséet. Alle sammen. Også de nyeste…
    Men vi mangler navne på dem! Derfor vil der den 24/6 være ophængt lister ved de enkelte billeder, så man kan skrive navnene på dem man kender og genkender.


    Nyt klassefoto:



    Ørnevejens Skole har tit af besøg af gamle klasser, som i forbindelse med f.eks. 25. års jubilæer har været samlet. For at dyrke gamle venskaber, få stillet nysgerrigheden, og blive klogere på sig selv.
    Den 24/6 er reelt også den sidste chance for at samle sin gamle klasse og mødes på Ørnevejens Skole! Til dem, der formår det, har vi entreret med en fotograf, som er parat til at tage et nyt klassebillede af jer. Gerne på stedet hvor jeres gamle klassebillede er taget.
    Og mon ikke der dukker en del lærere op. Både nuværende og forhenværende…



    ”Memory Lane”:



    Vi har samlet en hel del fotomateriale sammen om skolen. Fra hele skolens levetid. Disse vil blive fremvist, sammen med trykte fortællinger fra skolens gamle elever og udstillede rariteter fra skolens samlinger.

    Kaffe og Kage

    Der kan købes kaffe og kage i skolens kantine.

    Der er selvfølgelig fri entré. Vi håber at se jer alle sammen!

    Skolebestyrelsen, Ørnevejen Skole


    PS: Skolebørn og lærere har deres eget lukkede farvelarrangement d. 29. juni.

    Mange tusinde frederikshavnere har haft deres skolegang på Ørnevejens Skole. På godt og ondt:
    De fleste har fået lært det grundlag af viden og færdigheder, som har gjort dem i stand til fungere i det samfund, som har investeret i deres uddannelse.
    Men udover dette logiske formål, er den skolepligtige alder jo den periode i et menneskes liv, hvor ens sociale evner for alvor udvikles og afprøves:
    Skolegangen er et broderi af venskaber, uvenskaber, fælles oplevelser, kærester osv.
    Vi har desværre fået nogle af vores største – og første - nederlag her.
    Alt dette, lagret i vores erfaringer og erindringer, har været med til at forme os.

    Så, hvis de solide mure på Ørnevejens skole kunne tale….

    SvarSlet

Lørdag den 13.4.2024

 Så blev det lørdag og jeg er hjemme i mit hus alene. Henning havde nogle ting som skulle klares og det er egentlig ganske rart med en weeke...